الجنس : عدد المساهمات : 39 تاريخ التسجيل : 30/04/2010 الدولة : منتدى همس الربيع العمل/الترفيه : مشرف
موضوع: مخلل الزيتون المفدغ السبت 12 يونيو 2010, 9:05 am
[مخلل الزيتون المفدغ
]
دقى الزيتون بايد الهون وده اسمه التفديغ وقطعى عليه لمون كتير و كمان قرون شطة كل دا فطبق كبير و حطى عليهم ملح كويس وكل يوم تقلبيهم لمدة عشر ايام يصفى الزيتون من السائل اللى هينتج و حطى معاه قليل من الكرفس وابشرى عليه جزرة و دقى عشر فصوص ثوم وقلبيهم كويس وعبيهم فالبرطمان و حطيهم فمحلول ملحى معلقتين ملح لكل لتر ماء (مش هياخد كتير) غطيه بمعلقتين خل و معلقتين زيت ويغلق ويستعمل مباشرة الزيتون الاخضر المحشى يغسل الزيتون و ينزع النوى بالاله المخصصة لذلك ينقع فى ماء بارد بدون ملح ويغير الماء يوميا لمدة 3 ايام يقشر الجزر ويقطع صغيرا بما يتناسب مع المكان المفرغ فالزيتون ويغسل كرفس ويقطع صغير وفلفل حار
يحشى الزيتون بالجزر ويغطى بالكرفس ويوضع فبرطمان ويوضع بين الطبقات كرفس وفلفل ثوم ويغطى بمحلول ملحى 3 ملاعق ملح لكل لتر ماء وعصير لمون وخل العنب وتوضع طبقة من الكرفس والفلفل والثوم على الوش ويغطى بالزيت ويغلق باحكام
زيزى عضو ماسى
الجنس : عدد المساهمات : 399 تاريخ التسجيل : 09/08/2009 العمل/الترفيه : مشرف عام
موضوع: رد: مخلل الزيتون المفدغ السبت 10 يوليو 2010, 8:39 pm